Fakta om UV-stråler og beskyttelse

Oprettet d. under THELOOK skønhedsklinik, Kosmetolog

Fakta om UV-stråler og beskyttelse.

 

Her vil vores kosmetologer forklare fakta om solcreme og hvilke forholdsregler du skal tage ifht UVA og UVB stråler

 

UV-bestråling kan medføre både øjeblikkelige hudskader - som solforbrændinger og mere langsigtede hudskader - som for tidlig aldring, celleforandringer, hudsygdomme og DNA-mutationer – herunder cancer. Den UV-bestråling vi udsættes for her i Norden – kommer i form af UVA og UVB stråler.

UVA-strålerne: Trænger dybt ned i dermis og kan her forårsage celleforandringer, cancer og rynker. Strålerne kan gennemtrænge vinduesglas.

UVB-strålerne: Absorberes og påvirker overhuden og er den primære årsag til solforbrænding.

 Når UV-stråler rammer huden, dannes frie radikaler. Radikalerne forsøger at skabe ravage ved at koble sig til ellers velfungerende stabile molekyler. Disse går herved enten til grunde eller omdannes selv til ustabile frie radikaler. Denne proces kaldes oxidativt stress eller ”foto-ældning” når processen foregår i de dybere hudlag.

 For at styrke hudens egne mekanismer mod UV-skader, er det nødvendigt med en udefrakommende afskærmning. En af de vigtigste metoder til afskærmning af huden er ved anvendelse af solfiltre/cremer. Solfilterbeskyttelse kan inddeles i to typer – FYSISKE og KEMISKE solfiltre.

 

Fysisk solfilter: Ligger ovenpå huden og både spreder, absorberer og bortreflekterer UV-strålerne. 

 

Kemisk solfilter: Trænger ned i huden og omdanner UV-strålerne til varme.

 

FDA påkræver at alle solcremer mærkes med en Sun Protection Factor (SPF). SPF er et forholdstal der beskriver hvor megen UVB-bestråling der skal til før der forekommer rødme i huden. SPF er altså udelukkende en angivelse af beskyttelsen mod UVB-strålerne. Det er vigtigt at bemærke at DNA-skader og cellemutationer sker ved bestråling under det niveau der skaber rødme i huden, og at det er UVA-bestråling der er den største synder her. Hvis der ønskes beskyttelse mod UVA-strålerne skal solcremen derfor være BREDSPEKTRET. Solprodukter med BREDSPEKTRET beskyttelse skal i henhold til EU-lovgivning beskytte for UVA-bestråling svarende til 1/3 af UVB-beskyttelsen.

 INNOVATIVE SKINCARE's solprodukter er udviklet med formuleringer, der tilbyder komplet beskyttelse mod både UV-bestråling samt også mod de skader frie radikaler forårsager. Med en kombination af en innovativ nanoindkapslingsteknologi, mikroniserede bredspektrede beskyttere og aktive antioxidanter har produkterne klinisk evidens for betydeligt at reducere erytem/rødme og at indeholde effektive og virkningsfulde antioxidanter.

 

Vi har både på klinikken og i shoppen stor succes med de 2 solcremer fra iSClinical

 

iSClinical EXTREME PROTECT SPF 30
 Super nærende og reparerende dagcreme med fysisk bredspektret UVA+UVB-beskyttelse. Indeholder Extremezymes, potente antioxidanter samt masser af fugt, hvilket i kombination giver en ultimativ beskyttelse mod både sol, rynker og dehydrering.

iSClinical ECLIPSE SPF 50+ (transparent/perfect tint beige)
 Indeholder en unik fusion af avancerede fysiske solfiltre samt et højt indhold af antioxidanter i form af E-vitamin. Er hurtigtabsorberende, vandresistent og giver en bredspektret UVA+UVB-beskyttelse. Ideel i kombination med Extreme Protect SPF 30, når der skal påfyldes ekstra solbeskyttelse i løbet af dagen

 

Findes ligeledes i en tinted udgave se den her - iSClinical ECLIPSE TINTED SPF 50+


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar